luk

Overvægt det kan du gøre

Det kan du gøre

 

At være overvægtig og føle sig utilpas med sin krop kan have forskellige konsekvenser. Hvis du er overvægtig, så mærker du måske, hvordan det begrænser din bevægelse og kondition. Det kan også være, at du oplever, at det har sociale konsekvenser og du fx får negative kommentarer fra andre. Ud over de sociale og fysiske konsekvenser, så kan dårlige spisevaner og manglende motion påvirke dit humør og din mentale sundhed. Vidste du, at sund kost og motion er vigtige ting for at forebygge og behandle fx depression og angst?

 

Kost, motion og mental sundhed

Der er mange ting, du selv kan gøre, hvis du ønsker at tabe dig. Tænk på:

 

  • Hvad spiser jeg? Spis sundere og find gode kostråd her.

  • Er jeg fysisk aktiv i min hverdag? Sundhedsstyrelsen anbefaler minimum 30 minutters daglig motion, hvor din puls stiger. Husk at al bevægelse tæller, og at det kan gøre en forskel, at du tager trappen, cykler og går rundt i stedet for at tage en bus.

  • Hvordan har jeg det? Hvis du ikke trives og har det godt mentalt, så kan det være svært at holde et vægttab. Kig rundt på sundung.dk og få inspiration til, hvad du kan gøre for dit psykiske heldbred, hvis du ikke har det godt.

 

Hvordan kommer jeg i gang?

Måske ved du godt, hvad du kunne gøre for at tabe dig. Måske ved du godt, hvad sund mad er, og hvor meget du burde bevæge dig om dagen. Men det kan stadig være svært at komme i gang. Nogle gode råd til at finde og holde motivationen for en sundere livsstil er:

 

  • Sæt dig små opnåelige delmål, så du oplever succes hver gang, du gør noget godt for din sundhed.
  • Find aktive fritidsaktiviteter, som du synes er sjove, så du får lyst til at blive ved og ikke opgiver efter de første par gange.
  • Gør det sammen med andre! Motioner eller lav en madklub med andre, så det bliver sjovere og nemmere at tabe sig.
  • Undgå stramme kure og høje mål - tænk i stedet i små ændringer i din livsstil.

 

Få hjælp
Du kan også få hjælp til at tabe dig. Der findes forskellige muligheder for hjælp til vægttab. Igennem din egen læge kan du fx få en henvisning et vægttabsforløb i din kommune. Læs mere under fanen kontakt.

 

 

Kontakt administrator

Navn:  
Mail:  
Emne:  
Besked: