luk

Selvskade er

 

Selvskade er

 

Nogle unge skader sig selv med vilje f.eks. ved at skære i sig selv. Det kalder man for selvskadende adfærd. Der findes mange former for selvskade, men den mest udbredte er “cutting”. At cutte betyder, at man skærer i sig selv på armene eller andre steder på kroppen. Selvskade kan også være, at man f.eks. slår sig selv, bider, niver eller brænder sig selv med en cigaret.  

 

Hvorfor skader nogen sig selv?

Der kan være mange grunde til, at man skader sig selv. Selvskade er en måde at håndtere svære tanker, følelser og oplevelser på. Når man mærker den fysiske smerte, kan det få én til at glemme en psykisk smerte i det øjeblik. Den fysiske smerte kan aflede ens tanker fra det, der er svært at tænke på, og som måske ellers fylder det hele. Men at skade sig selv løser ikke problemerne, og de ting, der er svære. Hvis der er tanker og situationer, som gør, at du får lyst til at skade dig selv, så kan du få hjælp og støtte til at tackle det på en ny måde fx hos en psykolog.

 

Se film og læs andres historier om selvskade

Måske synes du, at det er grænseoverskridende eller flovt at tale om. Men det er altid bedst at sige det, og du skal huske, at ingen skader sig selv uden grund. Du kan få støtte til at se andre måder at tackle din situation på, hvis du åbner op. Se en kort film om selvskade, og hvorfor det er godt at tale om. Filmen er lavet af Psykiatrifonden. 

 

Du kan også høre andres personlige historier og få at vide om, hvad du selv kan gøre hos Landsforeningen mod spiseforstyrrelser og selvskade. Læs også mere om emnet og hvorfor, nogen skærer sig på siden tabu.dk.

Kontakt administrator

Navn:  
Mail:  
Emne:  
Besked: