luk

Få gode råd om din uddannelse

Hvad skal jeg vælge?

 

For at finde den rigtige uddannelse, så er det vigtigt, at du tænker over, hvad der er vigtigt for dig. Der er flere ting ved en uddannelse, som har betydning for, om du bliver glad for dit valg. En uddannelse er ikke kun noget, der skal til for at få et job. Det er også vigtigt, at du har det godt socialt og udvikler dig i løbet af din uddannelse.

 

Gode råd

Du kan læse meget mere om forskellige uddannelser på UddannelseGuiden. Her kan du også læse om, hvad du skal huske at tænke over, når du vælger en udddannelse. 

 

Se 10 gode råd til, hvordan du vælger den uddannelse, der er mest rigtig for dig.

 

Snak med en vejleder

Hvis du er i tvivl om, hvilken uddannelse, du skal vælge eller du gerne vil vide mere om fx studielivet, efterfølgende jobmuligheder eller andet, så kan du snakke med en vejleder. Det er en god idé, at du får afklaret alle dine spørgsmål inden, du vælger en uddannelse. Det giver de største muligheder for, at dit valg føles rigtigt, og du bliver glad for dit studie. 

 

Du kan få vejledning omkring videregående uddannelser hos Studievalg Østjylland. Dette vejledningscenter er mest relevant for dig, der nu går på en ungdomsuddannelse, dvs. fx en erhvervsuddannelse eller en gymnasiel uddannelse HHX, STX eller HTX.

 

Hvis du fx går i 9. eller 10. klasse og søger hjælp til at vælge en ungdomsuddannelse, så kan du få vejledning hos Ungdommens Uddannelsesvejldning. På Djursland hedder dette vejledningscenter UU Djursland.

Kontakt administrator

Navn:  
Mail:  
Emne:  
Besked: