Mange unge har deres seksuelle debut i årene 16-20 år. Den seksuelle debut foregår samtidig med, at du både fysisk og psykisk gennemgår en stor udvikling. Din krop, dine tanker, følelser, venskaber og viden udvikles. Det kan efterlade nogle spørgsmål. Hvorfor ser min krop pludselig sådan ud? Hvorfor kan jeg ikke lide at være nøgen? Har jeg lyst til piger eller drenge? Er jeg mærkelig, hvis jeg tænker på sex hele tiden? Er det mærkeligt, at jeg aldrig tænker på sex?
Uanset hvad du måtte have af tanker og spørgsmål, så er det helt naturligt at være usikker, nysgerrig og forvirret omkring sin seksualitet. Det kan være en god idé at tale med én eller flere personer, som du er tryg ved, og fortælle om dine følelser og tanker. Ofte kan det give andre vinkler på din bekymring, og ofte indser man, at man ikke er alene med sine tanker og fantasier.
Se video med unge der taler om køn og identitet.
Er jeg homoseksuel?
Det er vigtigt at understrege, at mennesker har mange forskellige tanker og fantasier om sex. Nogle tænker meget på sex, mens andre tænker mindre på sex. Nogle tænker på sex med én af samme køn, mens andre tænker på sex med flere på samme tid. Tanker om sex med én fra samme køn gør dig ikke nødvendigvis homoseksuel, men er du i tvivl, så kan du læse mere på sexlinien.dk. Vores seksuelle lyster er vidt forskellige, ligesom vi er forskellige som mennesker. Der er ikke noget, som er mere rigtigt end det andet, så længe man hele tiden har hovedet og kroppen med på samme tid. Lyt til dine følelser og mærk, hvad du har lyst til.
Hør eksempelvis Caspian fortælle om, hvordan det er at være født som pige, men føle sig som en dreng. Caspians fortælling om at lytte til sit instinkt kan måske hjælpe dig i din problematik.
Læs meget mere og deltag i debatten på sexlinien.dk. Her kan du også se masser af videomateriale om bl.a. unges forhold til porno, samt læse om andre unges tanker om sex, krop og seksualitet. Du kan også få information og svar omkring kønssygdomme - hvad siger andre unge om kønssygdomme? Hvad gør du hvis du tror, du har en kønssygdom? Hvilken præventionsform skal jeg bruge? Læs mere her.